06 12 86 49 36

Stedentrip Tsjechië, Praag en Karlovy Vary

Vakantie taxi (programma - citytrips)

Lang weekend (3 nachten inclusief ontbijt)  
vanaf € 450,00,- inclusief taxi!

1 week (7 nachten inclusief ontbijt)                
vanaf € 650,00,-  inclusief taxi!

voor programma neem contact op met info@cca-travel.nl

Net over de grens van Tsjechië, 115 kilometer ten zuiden van Dresden ligt een nostalgisch dorpje Žatec.
Hier gaat u een stukje terug in de tijd. Met zijn oude gebouwen en architectuur, waar je het communisme hier en daar in terug kan vinden, maar waar zij iets moois van hebben gemaakt.


Voor 1945 werd het dorp veelal bezocht door Duitstalige bevolking maar na de tweede wereld oorlog veranderde dat. Hedendaags is het een mooi dorp om in te vertoeven.


Midden in de kern van het oude stadsdeel staat een, in die tijd, zeer oud communistisch hotel die van binnen en buiten is gerenoveerd en gemoderniseerd maar toch nog zijn karakteristieke trekjes heeft behouden, wat dit hotel zo bijzonder maakt. Wanneer je de deuren opent en naar binnen gaat wordt je begroet door twee leeuwen uit graniet in de mooie foyer. De kamers van het hotel zijn super schoon en ruim, inclusief een zithoek, tv een badkamer en gratis WIFI.

Hotel Zlatý Lev te Zatec, was destijds het beroemdste hotel in de omgeving, en nog steeds komen mensen van diverse plekken uit de wereld hiernaar toe om te genieten van de omgeving. Sinds kort is er ook een SPA7 aanwezig, waar men zich na een lange dag wandelen of fietsen kan terugtrekken en kan laten verwennen door de verschillende aanwezige stoombaden of om even lekker in het bubbelbad plaats te nemen. En omdat dit dorp te midden ligt van een paar grote steden zoals Praag en Karlovy Vary, Plzen, en diverse andere leuke kleine schilderachtige plaatsjes, is het een heerlijke uitvalbasis met een centrale ligging.

Neem eens de tijd om kennis te maken met deze mooie omgeving.

Karlovy Vary bekend om zijn keuroorden en geneeskrachtige bronnen die door het hele stadje heen te vinden zijn waaruit men kan drinken. Na een modderbad, massages en verschillende sauna’s sluit men de dag af met een oud traditionele koek: een dunne wafel met diverse smaken, daarnaast kan men het oud Bohemen glaswerk bewonderen en de historische kastelen. In West-Bohemen vindt u uitlopende toeristische en culturele bezienswaardigheden.
Ook voor de golfliefhebbers is Karlovy Vary een ideale bestemming. Net voor het stadje bevindt zich een achttien holes golfbaan. Het sportterrein is prachtig gelegen en het is er vrijwel altijd rustig.

Naast Karlovy Vary zijn er nog een aantal bekende kuuroorden zoals Marianske Lazne, beroemd om zijn koolzuurbronnen (rondom 1805). Het stadje heeft een cultureel Centrum met prachtige concertzalen, waar jaarlijks het Chopin festival wordt gehouden. Dus voor de muziekliefhebbers een “must see”.

Voor de wandelaars zijn er ook diverse uitgestippelde wandelroutes en landgoeden die u kunt bewonderen en van kunt genieten, met zijn brede wandelpaden en verrassende natuur met verscholen architecturale gebouwen. Ten Zuid-westen van Tsjechië (anderhalf uur rijden vanaf Žatec) ligt het mooie bosrijke omgeving waar herten, reeën, everzwijnen en zangvogels zich bevinden maar ook het prachtige Ertsgebergte. De hoogvlakten en lichte hellingen zijn uitermate geschikt voor heerlijke fiets – en wandeltochten.
1 uur ten westen van Žatec, boven Jachymov reiken de bergtoppen tot over de 1200 meter en kan met hier heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden.

Voor de bierliefhebbers en fijnproevers is naast Zatec ook Plzen erg bekend om zijn bierbrouwerijen. Bier is het nationale drankje van de Tsjechen, nu weten we ook waar het woord pilsje vandaan komt.
Ook staat Žatec erg bekend om zijn hopteelt en brouwerijen, er wordt elk najaar een bierfestival georganiseerd, hier komen brouwerijen overal ter wereld naar toe om hun bier te laten proeven en keuren.

Al met al, er is in Tsjechië genoeg te doen en te beleven. Een land dat je moet beleven en ontdekken.

Praag (Praha) het hart van Tsjechie, een wereldstad met zijn diverse attracties, u zou een lange tijd in de stad kunnen doorbrengen en toch steeds weer verast worden door de prachtige gebouwen, musea, monumenten en andere sfeervolle plekken, men raakt hier nooit uitgekeken.
Zo is er de Karelsbrug, ongetwijfeld één van de mooiste bruggen ter wereld, gedateerd uit 1357, gebouwd in opdracht van Karel IV. De moeite waard om met een rondvaart deze grachten te aanschouwen.

Praagse Burcht
, één van de populaire bezienswaardigheden , de oude burcht stamt uit 880 en vormt tegenwoordig een van de grootste gesloten paleizencomplexen ter wereld.

De Sint Vituskathedraal is de grootse kerk van Praag, haar hoge, slanke torens zijn tot wijd in de omtrek te zien. Het duurde maar liefst 600 jaar om de bouw ervan te voltooien.

Het oude stadsplein, belangrijkste plein van Praag. Het plein stamt uit de 11 eeuw en was het hart van Praag waar locale boeren en kooplieden van diverse plekken uit europa samen kwamen om hun producten te verkopen.

En natuurlijk de Astronomische klok is niet weg te denken uit het plaatje, deze is bevestigt aan de gevel van het raadhuis, wanneer de klok slaat kan men een schouwspel aanschouwen van een parade van apostelen.

Dit zijn nog maar een paar van de zovele bezienswaardigheden die Praag te bieden heeft. De stad is al een belevenis op zich. Men struikelt over de rijke cultuur en historische geschiedenis die overal voelbaar is, vooral in het centrum.

 

Wij kunnen u een speciale reis aanbieden waar u met een kleine gezelschap zich kunt laten rijden met een kleinschalig groepsvervoer vanaf 6 personen met de vakantietaxi, waar u een chauffeur tot uw beschikking heeft die u overal naar toe rijdt zodat u alleen maar hoeft te genieten. Ook hebben wij in Praag een Nederlands talige tolk tot onze beschikking die u graag rondleidt door deze prachtige stad. Vraag gerust naar meer informatie en programma’s vanaf een lang weekend tot een volledige week. info@cca-travel.nl

Wilt u met vrienden/familie deze reis doen? Wij verzorgen uw eigen Nederlandse chauffeur, taxi en gids.
Vrijblijvende offerte

Vrijblijvende offerte aanvragen

Voornaam: *
Achternaam: *
Adres:
Postcode:
Woonplaats:
Email: *
Uw telefoonnummer:
Aantal Personen: *
Gewenste datum: *
* Let op! Deze velden zijn verplicht!

Foto's